Speel je SterkSterk

Wil je je sterker voelen? Wil je sterker overkomen, maar wel op een manier die bij je past? Ben je benieuwd naar je eigen kracht? En ben je bereid om naar jezelf te kijken en te experimenteren met kanten van jezelf waar je minder bekend mee bent?

Speel je Sterk is een training waarin je speels kan onderzoeken wat bij jou past aan sterk gedrag. Een training waarbij je concreet kan oefenen met nieuw gedrag, maar ook kijkt naar de achterliggende overtuigingen die je weerhouden nieuw gedrag in te zetten. Met die overtuigingen ga je spelen, zodat je de kracht ervan gaat leren kennen.Het is een actieve training waarin je aan de slag gaat met kanten van jezelf die je misschien wat minder gebruikt. We gaan er mee spelen, de kracht ervan gebruiken en praktisch inzetten.

Wat het je oplevert is dat je zicht krijgt op wat je belemmert om sterk gedrag in te zetten. Dat je concrete weet hoe je jezelf sterk neer kan zetten. Dat je daarvoor manieren gevonden hebt die bij jou passen.

Agressie en de kracht van echt zijn

Agressie en grensoverschrijdend gedrag doen vaak veel met ons. Zeker omdat we er vaak niet voor gekozen hebben om daar mee te maken te krijgen, maar wel mensen willen helpen die dat gedrag inzetten. Dat vraagt wat van ons, maar kan ons ook veel opleveren.

Naast de basis van aan de ene kant luisteren, oprecht willen begrijpen en aan de andere kant duidelijke grenzen stellen, kun je ook veel bereiken met de kracht van echt zijn. Dat lijkt kwetsbaar, maar is eigenlijk oersterk! Je wordt je bewust van wie je bent en van je eigen kracht

Naast wat theorie om inzicht te krijgen in hoe agressie werkt bij jezelf en de ander en wat je er tegenover kan zetten. Ga je vooral leren met je lichaam. Leren door te doen. In korte gekaderde oefeningen. Ontdekken wat werkt en hoe dat bij jou past. Om dat vervolgens meteen in korte praktijksituaties toe te passen.

Met zo’n 20 jaar ervaring in praktische speloefeningen met gedrag. Heb ik me ontwikkeld in hoe je vanuit kracht en echtheid je vrijer, sterker en makkelijker neer kan zetten.

Spanning

Word je bewust wat agressie met je doet. Leer je waarschuwingssignalen kennen. Leer je spanning reguleren.

Luisteren

Leer de kracht van echt luisteren, de ander willen begrijpen en niet al met de oplossing bezig zijn.

Grenzen stellen

Met je hele lichaam de grens voelen en duidelijk neerzetten, zodat je grens aankomt bij de ander.

Onmacht, macht, machtsstrijd en kracht

Leer de verschillende kanten van macht kennen en hoe je van daaruit je kracht kan vinden.

De kracht van echt zijn

Leer het verschil tussen te kwetsbaar, onkwetsbaar en krachtig kwetsbaar. En hoe je met krachtig kwetsbaar echt kan zijn op een manier die je enorm sterk maakt en voor verbinding zorgt. Verbinding met jezelf en de ander.