Ineens ben ik bazig

Sinds ik een half jaar geleden moeder ben geworden is mijn gedrag af en toe anders dan anders, ineens pak ik zomaar de leiding of hoor ik zelfs terug dat ik bazig ben. In mijn werk als trainingsacteur was ik daar al bekend mee. Ik kom vaak in de middag van een training binnen en stel mijzelf voor. Ik heb een zachte stem en een rustig voorkomen, dat stelt mensen vaak gerust. Totdat de training begint, een deelnemer vertelt mij over een lastige werknemer of over een dominante klant, ik luister, ik kijk en dan transformeer ik. Ineens ben ik die lastige werknemer, die dominante klant, ineens ben ik anders dan ik was.

Mensen zijn vaak verbaasd: “het was net of ik echt tegenover die persoon zat” of “zo was zijn gedrag precies”. Nu verbaas ik mezelf door ineens anders te zijn dan dat ik mijzelf ken. Verrassend en leerzaam!

Mijke Linssen

 

Foto: Christoph Wiekart

Geef een reactie


*